Contact cu o persoană bolnavă de COVID după vaccinare. Dr Streinu-Cercel: nu mai e NEVOIE de carantină

Dacă v-ați vaccinat împotriva infecției COVID și ați intrat în contact cu o persoană bolnavă nu ar fi nevoie să intrați în carantină, ci doar să vă monitorizați starea de sănătate, spune medicul Adrian Streinu-Cercel.

Medicul Adrian Streinu-Cercel de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș a declarat duminică, 17 ianuarie, că dacă, odată vaccinați, intrăm în contact cu o persoană bolnavă de COVID nu ar mai fi nevoie să intrăm în carantină.

”Nu mai e nevoie să stăm în carantină, însă este nevoie să vă monitorizați și de-aia spun că măsurile de precauție de până acum trebuiesc menținute și chiar întărite pentru ca aceste două elemente - imunizarea prin vaccinare și măsurile de protecție, împreună - să ducă le reducerea circulației foarte rapide a acestui virus în populație”, a afirmat specialistul Adrian Streinu-Cercel.

Acestuia i-a fost administrată azi a doua doză din vaccin. Medicul a mai precizat că vaccinul protejează de tulpinile de virus COVID existente și că la șapte zile după imunizare apar deja anticorpii care ne protejează de boală. Însă, asta nu înseamnă că putem renunța la mască. Când vom putea face asta puteți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel