Control la Spitalul Victor Babeș, după moartea pacientei deconectate din greșeală de la aparate

Chirurg    foto: pexels.com
Cazul pacientei care a murit după ce a fost deconectată din greșeală de la aparate a ajuns în atenția Ministrului Sănătății. Nelu Tătaru a trimis inspectorii DSP București să verifice procedurile de lucru din cadrul spitalului. În paralel se desfșoară o anchetă internă.

Ministrul Sănătății a decis să trimită inspectorii DSP București în control la Spitalul Victor Babeș din Capitla, după ce o femeie de 65 de ani a fost deconectată de la aparate din greșeală. Cazul a auns și în atenția polișiștilor, care au deschis un dosar penal. 
Anchetatorii au fost ieri la spitalul Victor Babeș, au ridicat documente medicale și au luat declarații.
Și conducerea spitalului face o anchetă în acest caz.
Acum, Ministerul Sănătății vrea să afle dacă sunt respectate procedurile, iar inspectorii DSP vor verifica atribuțiile din fișele de post.
Potrivit Digi24, o pacientă infectată cu coronavirus și în stare gravă ar fi fost dezintubată de un brancardier, care însă trebuia să facă această procedură în cazul unui pacient care murise. Dintr-o aparentă confuzie, el a deconectat femeia de la aparate, în locul bărbatului decedat.
Conducerea spitalului a confirmat decesul unui pacient de la ATI care a murit din alte cauze decât cele naturale sau medicale și a anunțat polițiștii, conform procedurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel