COPAC face presiuni asupra Guvernului: aprobați cele 39 de molecule noi

Medicamente
Reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) adresează o scrisoare deschisă Guvernului prin care solicită urgent actualizarea listei de medicamente compensate.

Cei de la Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România solicită Guvernului să aprobe 39 de noi molecule, avizate deja de Agenția Medicamentului, care ar ajuta bolnavii cronici și care, susțin ei, aveau ca termen data de 1 noiembrie.

Medajul COPAC:

”Scrisoare deschisă

Facem un apel public către Guvernul României prin Ministerul Sănătății și Ministerul de Finanțe să actualizeze lista de medicamente compensate și gratuite cât mai urgent. Sunt 39 de molecule evaluate de Agentia Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pe diverse afecțiuni cronice gravule, cum sunt oncologia, diabet, HIV/SIDA, etc., care în prezent stau pe masa Guvernului și așteaptă să fie aprobate deși aveau termen data de 1 noiembrie.

Atragem atenția Guvernului României că sistemul de sănătate trebuie să se îngrijească și de pacienții cu afecțiuni cronici, printre cei mai vulnerabili, mai ales în contextul pandemiei. Pacienții au nevoie de tratamente noi și eficiente, care să le țină boala cronică sub control și, în același timp, să evite împovărarea în plus a sistemului de sănătate.

În acest fel, considerăm că Guvernul poate demonstra că pacienții cronici reprezintă cu adevărat o prioritate și îi poate ajuta pe unii dintre aceștia să aibă o viață mai bună prin accesul la tratamente noi și eficiente.

Niciodată nu a fost mai important ca în acest an pandemic ca pacientul cronic să fie o prioritate pentru sănătate!

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel