Copiii nevaccinați, interdicție să se mai prezinte la școală

Copiii nevaccinați nu mai au voie să se prezinte la școală până u vor putea face dovada imunizării
Copiii nevaccinați nu mai au voie să se prezinte la școală. Este o lege apărută în statul american New York și a provocat proteste din partea părinților declarați împotriva vaccinurilor. Cu toate acestea, copiii nu mai au acces la cursuri până când vor face dovada că au primit toate dozele de imunizare necesare, conform vârstei.

O lege adoptătată recent la New York interzice copiilor nevacinați să seprezinte la școală. Legea a intrat în vigoare în această săptămână și a provocat haos în școlile newyorkeze.

Părinții care se opun vaccinării copiilor lor au protestat vehement împotriva acestei decizii.

Mandatul, adoptat în iunie, „interzice școlii să permită accesul oricărui copil la o astfel de școală sau să urmeze o astfel de școală mai mult de 14 zile, fără dovezi suficiente că a primit toate vaccinurile necesare”, potrivit unui anunț oficial dat publicității de către Departamentul de Sănătate din New York, Oficiul pentru Copii și Servicii pentru Familie și Departamentul Educației de Stat.

Această perioadă de 14 zile a expirat săptămâna aceasta, ceea ce a însemnat că oficialii școlii au interzis elevilor nevaccinați să se mai prezinte la cursuri și au început să-i scoată din școli, pentru a fi ridicați de părinții lor. Elevii se vor putea întoarce la școală doar după ce vor fi  vaccinați

Oficialii de stat din domeniul sănătății au declarat pentru BuzzFeed News că 26.217 de copii nevaccinați din New York din școli publice, private, sau parohiale, centre de zi și programe de pre-grădiniță au solicitat scutiri religioase în cursul anului școlar 2017-2018. New York a pus capăt scutirilor religioase pentru vaccinuri în iunie, în urma celor mai grave focare de rujeolă care au apărut în acest stat, în decenii.

Părinții declarați împotriva vaccinurilor se tem din cauza efectelor secundare, în timp ce există dovezi științifice de necontestat car arată că aceste vaccinuri funcționează și nu provoacă tulburări precum autismul - o afirmație care a fost vehiculată în mod repetat. Afirmațiile continuă să frustreze mulți autiști, deoarece oamenii răspândesc dezinformarea vaccinului pentru a juca pe temeri și prejudecăți.

 „Imunizările oferă copiilor cea mai bună protecție împotriva bolilor grave ale copilăriei și știința este clar că vaccinurile sunt sigure și eficiente”, a arătat Departamentul de Sănătate din New York într-o declarație pentru BuzzFeed News.

Marți, un grup de părinți au protestat - și au transmis în direct - la Școala elementară Lloyd Harbor din Long Island, în timp ce așteptau să-și ia copiii, în a 14-a și ultima zi de școală, până la vaccinarea lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel