Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus, teamă: Navă de croazieră americană refuzată de cinci porturi, a reușit să acosteze în Cambodgia
13 feb, 09:58
O navă de croazieră americană a reușit, în sfârșit, să acosteze în Cambodgia, după ce alte cinci porturi i-au refuzat permisiunea de a acosta, de teama coronavirusului.  
de  Adisa Codruț
Vas de croazieră        Foto: Freewinds.org

O navă de croazieră americană, căreia i s-a interzis să acosteze în cinci porturi din Asia, de teama de epidemiei de coronavirus, a ajuns joi în Cambodgia, unde pasagerii săi vor putea debarca.

Cei 1.455 de turişti aflaţi la la bordul pachebotului de lux Westerdam s-au îmbarcat pe 1 februarie în Hong Kong, unde au fost depistate circa 50 de cazuri de Covid-19, apoi urmau să îşi continue călătoria spre Japonia.

Cu toate acestea, de teama epidemiei care a făcut deja peste 1.300 de victime, în principal în China continentală, a fost interzisă acostarea pachebotului în arhipelagul nipon, apoi în Taiwan, în Filipine, pe insula americană Guam şi în sfârşit în Thailanda. Prin urmare, pasagerii au rătăcit pe mare peste 10 zile.

Miercuri, premierul cambodgian, Hun Sen, a decis să permită navei să acosteze în portul Sihanoukville (sud).

Potrivit operatorului pachebotului Westerdam, compania Holland America Line, niciun caz de infectare cu Covid-19 nu a fost detectat la bord.

Pasagerii vor trebui să efectueze un control medical înainte de a avea voie să debarce, a declarat Christina Kerby, o turistă americană aflată la bord, pe reţelele de socializare.

Debarcarea celor aflaţi la bord va începe probabil joi, a declarat Lou Kimchhun, directorului Portului Autonom Sihanoukville, arată surse citate de agerpres.ro.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?