Coronavirus: Al 11-lea vaccin intră în faza a treia a testelor clinice

Vaccin   FOTO: pixabay
Sunt 11 vaccinuri în acest moment în lume aflate în faza a treia de testare, ultima de care e nevoie pentru a stabili eficiența și siguranța acestora. 

Proiectele occidentale cel mai avansate sunt cele dezvoltate de AstraZeneca, partener al Universității Oxford, de Pfizer și de Moderna. Proiecte chineze și rusești au atins, de asemenea, ultima fază a testelor.

Alături de ele, compania americană de biotehnologie Novavax a anunțat că a început în Regatul Unit un test clinic de ultimă fază al vaccinului său experimental împotriva COVID-19.

Testul vizează să includă 10.000 de participanți între 18 și 84 de ani.

„Din cauza actualului nivelul ridicat de transmisie a SARS-CoV-2 și dat fiind că va continua probabil să fie ridicat în Regatul Unit, suntem optimiști că testul clinic va beneficia de o recrutare rapidă și în scurt timp va produce rezultate despre eficiența” vaccinului de la Novavax, a declarat, într-un comunicat, directorul de cercetare și dezvoltare al companiei, Gregory Glenn.

Acesta este al 11-lea vaccin experimental din lume care intră în ultima fază a testelor clinice, pe zeci de mii de participanți, dintre care în general jumătate primesc un placebo și restul vaccinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel