Coronavirus, alte 4 decese. 90 de morți

Doliu
Alți 4 români au murit din cauza virusului COVID-19. Numărul morților a ajuns la 90.

Autoritățile anunță alte 4 decese cauzate de COVID-19. 

Deces 87 - este vorba de un bărbat de 77 ani din județul Bistrița-Năsăud. Internat din 22.03.2020 în SJU Bistrița - Secția Boli Interne, cu diagnosticul: BPOC acutizat, cardiomiopatie dilatativă, cardiopatie ischemică cronică, fibrilație atrială cu alură rapidă, insuficiență cardiacă congestivă stadiul III, extrasistole ventriculare, pneumonie interstițial, pleurezie mică închisă dreaptă, hipertrofie de prostată, insuficiență renală stadiul III. I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 pe 24 martie. A fost externat pe 30 martie înaintea primirii rezultatului pentru COVID-19 (pe biletul de externare este precizat: evoluție favorabilă sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului). Confirmarea cu COVID-19 a venit pe 31 martie, proba a fost lucrată în Laboratorul IRO Cluj. Bărbatul a decedat acasă pe 31 martie.

Deces 88 - un bărbat de 72 ani, din județul Suceava. Pacientul are domiciliul în județul Botoșani, dar a fost internat în Spitalul Județean Suceava, pe 14 martie, pe Secția de Medicină Internă. Probe pentru COVID-19 i s-au recoltat pe 25 martie, iar confirmarea a venit pe 31 martie. În aceeași zi când a venit confirmarea a decedat. A avut și comorbodități: afecțiuni cardiace și BPOC. Decesul a fost atribuit județului Suceava întrucât expunerea este în acest județ.

Deces 89 - o femeie de 66 ani, din București. A fost internată pe 24 martie în SCU "Bagdasar-Arseni" (pentru lipotimie cu traumatism minor), apoi transferată pe 25 martie la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș. Prob bioloice pentru COVID-19 s-au recoltat pe 25 martie. Confirmarea a venit pe 28 martie, iar decesul, pe 29 martie. Comorbidități: boală cardiovasculară, HTA, schizofrenie.

Deces 90 - o femeie de 77 ani, din județul Covasna. Internată în SJU Sfântu Gheorghe din 18 martie, în ATI, femeii i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în data de 26 martie, iar confirmarea a venit două zile mai târziu. A murit pe 30 martie. Comorbidități: mielită cervicală, tetraplegie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel