Coronavirus: ar putea România să aplice terapia care a redus decesele în China?

Rezultate analize
EXCLUSIV
Cele mai noi detalii despre epidemia cu coronavirus au fost discutate în emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, unde a fost invitat dr. Horațiu Moldovan.

Dr. Horații Moldovan, alături de jurnalistul Val Vâlcu, au fost invitați în emisiunea Academia de Sănătate realizată de dr. Irinel Popescu, emisiune difuzată pe canalele de youtube ale DC Medical și DC News. 

Invitații au analizat cele mai noi detalii privind epidemia cauzată de coronavirus și, mai ales, ce soluții există în acest moment. Jurnalistul Val Vâlcu a întrebat dacă ar fi posibil ca România să utilizeze metoda folosită în China, care a dus la reducerea numărului de decese. „China folosește deja terapia cu plasmă - ser recoltat de la pacienții care s-au vindecat, scot eritrocitele și se face perfuzie cu acești anticorpi celor aflați în stare critică”, a spus el. 

Potrivit jurnalistului, metoda seamănă cu uan folosită cu ani în urmă în România, pentru creșterea imunității la copii. „Noi, în copilărie, primeam tratamente pentru imunitatea nespecifică prin aceeași procedură. Adică erau extrași anticorpi și erau injectați copiilor ca să fie mai rezistenți în fața gripei. Imunoglobulinele acelea care se făceau injectabil, se făceau pe lângă polidin, pentru imunitatea nespecifică. Acum ar fi specifică pentru cornavirus, pentru că ar trebui să se recolteze de la pacienți care au trecut prin infecție”, a mai spus el.

Deși nu este exclusă în totalitate, în România este puțin probabil să fie utilizată această metodă, a arătat invitatul în emisiune. „Este greu de a implementa terapii care nu sunt testate, pentru a face tratamente. Este nevoie de studii clinice care să le confirme eficiența și care să confirme că nu sunt periculoase. Deci presupun o etapă mai lungă de evaluare, înainte de a trece la o utilizare clinică. Nu suntem în situația, în România, să abordăm această tactică. Nu suntem în posesia unui tratament documentat științific și verificat, de acest tip, pe care să-l aplicăm” a spus dr. Horațiu Moldovan.

Totuși, dr. Irinel Popescu a arătat că seroterapia se folosește cu succes în anumite condiții. „Ar fi de aplicat, cu condiția să avem donatorul. Noi avem cinci care s-au vindecat și care sunt potențiali furnizori de anticorpi care pot să fie utilizați. Nu e de neglijat această pistă”, a spus el.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel