Coronavirus: când sunt cei mai contagioși pacienții infectați

Coronavirus, infectie
Pacienții infectați cu noul coronavirus au o perioadă în care sunt foarte contagioși, după care nivelul la care virusul este „eliminat” începe să scadă treptat.

Oamenii de știință au descoperit că oamenii care au fost testați pozitiv pentru Covid-19 au „eliminat” virusul la „niveluri ridicate” în prima săptămână de simptome. Și acest lucru îi face să fie cei mai contagioși  până la opt zile după apariția simptomelor - sau 10 până la 11 zile în cazurile mai severe.

Oamenii de știință au juns la concluzia asta după ce au analizat nouă adulți tineri și de vârstă mijlocie, cu simptome relativ ușoare ale Covid-19. Toți au fost pozitivi pentru coronavirus și au fost tratați pentru simptome ușoare ale tractului respirator superior la un spital din Munchen, Germania.

Oamenii de știință au studiat probele de gât și plămâni, spută (mucus din tractul respirator) și scaun, sânge și urină colectate de la pacienți în timpul tratamentului lor. Cercetătorii au descoperit niveluri ridicate ale virusului în nas și gât în „niveluri ridicate” în prima săptămână de simptome. Și au descoperit că urme de virus erau încă în gâtul și plămânii pacienților până în ziua opt de simptome sau de boală - ceea ce înseamnă că ar fi fost infecțioși până în acest moment.

Cu toate acestea, doi dintre pacienții care se aflau într-o stare  mai severă și prezentau unele semne precoce de pneumonie, au continuat să elimine niveluri ridicate ale virusului până în ziua a zecea sau a unsprezecea. Totuși, oamenii de știință au scris în studiul publicat în Nature că nu au putut detecta urme ale noului coronavirus în probe de sânge sau urină.

Un studiu separat contracarează acest lucru și sugerează că virusul este prezent în probele de scaun și după ce o persoană s-a recuperat din Covid-19.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel