Coronavirus: Chinia deblochează 43 de miliarde de dolari pentru a ajuta companiile în lupta cu epidemia

Coronavirus,
Banca Centrală a Chinei a anunţat deblocarea a 300 miliarde de yuani (43 miliarde de dolari), pentru a ajuta companiile implicate în lupta cu epidemia.

Coronavirus, China: Banca Centrală a Chinei a anunţat duminică deblocarea a 300 miliarde de yuani (43 miliarde de dolari) în cursul acestei săptămâni, pentru a ajuta companiile implicate în lupta cu epidemia de coronavirus care a lovit China şi a contaminat zeci de mii de persoane.

Epidemia care a început în oraşul Wuhan (centru) paralizează mari părţi din ţară şi riscă să afecteze o economie care a început deja să încetinească, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

În replică, Banca Centrală a Chinei (PBOC) va oferi luni o primă tranşă de fonduri speciale, care va ajuta instituţile financiare să acorde credite către companiile cheie implicate în prevenţia şi controlul epidemiei.

Potrivit unui comunicat al viceguvernatorului PBOC, Liu Guoqiang un număr de nouă mari bănci naţionale, precum şi bănci locale din zece provincii şi oraşe, îndeplinesc condiţiile necesare pentru a beneficia de aceste fonduri. Cele zece regiuni includ provincia Hubei (epicentrul epidemiei de coronavirus), alături de Zhejiang, Guangdong, unde este amplasată capitala Beijing, şi centrul financiar Shanghai.

Acest impuls financiar este destinat să ajute companiile atât la nivel naţional cât şi la nivel local a explicat Liu Guoqiang, care a subliniat că "instituţiile financiare trebuie să examineze şi să acorde rapid împrumuturile" astfel încât fondurile să poată fi puse la dispoziţie în două zile. Viceguvernatorul PBOC a adăugat că Banca Centrală va urmări modul în care vor fi utilizate fondurile şi a avertizat că oricine va încălca regulile va fi sancţionat.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel