Coronavirus: cum fac familiile față împreună izolării

Copil   FOTO: Pixabay
Jurnaliștii BBC au realizat un material despre atmosfera vieții de familie între patru pereți din pricina izolării ca măsură de prevenire a COVID-19.

Coornavirus, familii. „Fie că locuiești într-o casă masivă cu șase dormitoare, fie că toți împărtășesc un apartament mai mic cu două paturi, vom simți cu toții mai mult pereții care se închid", spune britanica Eloise Rickman, care conduce cursuri de home schooling.

Părinți aflați în carantină, ai căror copii prezintă simptome de COVID-19, spun că trăiesc "un moment foarte ciudat" și că se concentrează să treacă peste el. "Copiii prosperă cu adevărat la predictibilitate, mai ales când viața se schimbă în jurul lor", spune o mamă de 31 de ani, care susține "că orice program ar trebui să fie mai mult ca un „flux" - mai degrabă decât ceva strict". Ea sugerează crearea unor activități săptămânale sau zilnice și să se discute planul. "Poate miercuri au după-amiază un film de familie. Sau oferiți adolescenților un timp privat prietenilor lor Skype ", sugerează ea, citată de BBC.

Psihologii subliniază nevoia obținerii unui echilibru în activitățile de acasă și în viața de acasă, în crearea unei baze zilnice de acțiuni și în integrarea unor distracții în ea. „Ar putea fi util să ne gândim la modul în care distingem zilele de săptămână și weekendurile", adaugă ea.

Britanica Eloise Rickman atrage atenția asupra unui aspect comun al vieții acasă: "mulți frați nu vor fi obișnuiți să fie împreună toată ziua și aceasta este o ocazie minunată pentru a-și construi și consolida relațiile de familie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel