Coronavirus, cei doi pacienți din Iran au murit din cauza infecției

Pacient bolnav de coronavirus în spital  FOTO: Agenția Xinhua
Noul coronavirus a ucis două persoane în Iran. Amândoi pacienții erau în vârstă și au murit într-o unitate de terapie intensivă.  

Două persoane de vârstă înaintată din Iran au murit din cauza noului coronavirus, la doar câteva ore după ce se anunţau primele două cazuri confirmate de purtători ai virusului din această ţară.
„Din nefericire, amândoi pacienţii au decedat într-o unitate de terapie intensivă din cauza vârstei lor înaintat eşi a sistemului imunitar slăbit”, scrie Irna care-l citează pe Kianouche Jahanpour, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

În întreaga lume, aproximativ 900 de persoane contaminate au fost raportate de autorităţile medicale din 30 de ţări. În China, epicentrul acestei epidemii, s-au înregistrat peste 74.000 cazuri de îmbolnăviri şi 2.000 de decese.
Conform celui mai mare studiu asupra cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus, realizat de Centrul chinez pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor pe date obţinute de la un număr de 44.672 cazuri confirmate ce au fost raportate între 31 decembrie 2019 şi 11 februarie 2020, rata de mortalitate înregistrată în China este de 2,3% (1.023 decese din 44.672 de cazuri), notează agerpres.ro.

Acelaşi studiu chinez a identificat însă variaţii mari ale mortalităţii, în funcţie de locaţie. Astfel, în provincia Hubei, unde a început epidemia, rata de mortalitate este de 2,9%, prin comparaţie cu 0,4% în celelalte provincii (de 7 ori mai mică), informează Live Science.

Acelaşi studiu a identificat profilul potenţialelor victime ale noului coronavirus. Conform acestuia, adulţii în vârstă sunt cel mai puternic afectaţi, situaţie similară şi în cazul virusurilor gripale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel