Coronavirus, ultimele date despre răspândirea bolii

Spital din Wuhan    Foto: Xinhua Video
Coronavirusul nou Covid-19 a ucis alte 98 de persoane în China continentală, numărul total al deceselor ajungând marţi la 1.868, iar cel al cazurilor noi zilnice a crescut cu 1.886, ajungând la 72.436.

Coronavirus, China. Numărul noilor infecţii zilnice în China continentală nu a scăzut sub 2.000 de la 30 ianuarie, în timp ce numărul zilnic de decese nu a scăzut sub 100 de la 11 februarie. În provincia Hubei, numărul de decese a crescut cu 93 până la 1.789. Alte 1.807 de cazuri au fost depistate, ajungând în total în această provincie la 59.989. În afara Chinei, au fost consemnate 827 de cazuri de infecţie în 26 de ţări şi regiuni şi cinci decese.

Directorul unui spital important din Wuhan a murit marţi din cauza virusului, a anunţat televiziunea de stat, acesta fiind al doilea medic proeminent din China ucis de acest agent patogen. Acţiunile asiatice au scăzut, iar grupul american Apple Inc a avertizat luni că este puţin probabil să-şi îndeplinească ţintele trimestriale de vânzări stabilite în urmă cu doar trei săptămâni, din cauza epidemiei cu noul coronavirus din China, care a afectat lanţul de aprovizionare şi a amânat redeschiderea fabricilor.

Aproximativ 400 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus pe vasul de croazieră Diamond Princess, care a primit ordin la 3 februarie să rămână sub carantină în largul Japoniei. Peste 300 de pasageri americani de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, inclusiv 14 care au fost testaţi pozitiv, au fost transportaţi pe calea aerului către baze militare din Statele Unite, după două săptămâni în care au stat în carantină în largul Japoniei, potrivit Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că cele mai recente date privind focarul de coronavirus relevă o reducere a numărului de cazuri noi de infecţie, însă a precizat ''orice scenariu este încă posibil'' în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei. Organizatorii Maratonului de la Tokyo programat la data 1 martie au decis să limiteze accesul participanţilor la sportivi de nivel superior, interzicând prezenţa a 38.000 de alţi alergători. Japonia a anunţat că primirea publicului în grădinile Palatului imperial pentru ziua de naştere a noului împărat japonez Naruhito pe 23 februarie a fost anulată din cauza temerilor provocate de răspândirea noului coronavirus. Evenimentul atrage în mod obişnuit zeci de mii de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel