Coronavirusul și penuria de medicamente. Avertismentul ministrului Sănătății din Germania

Medicamente
Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, avertizează că epidemia de coronavirus aflată în plină desfăşurare ar putea avea drept consecinţă o penurie de medicamente în Europa.

Coronavirus, medicamente. Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, avertizează că epidemia de coronavirus aflată în plină desfăşurare ar putea avea drept consecinţă o penurie de medicamente în Europa, în contextul în care multe dintre substanţele chimice folosite în produsele farmaceutice sunt produse în China. "Destul de multe dintre ingredientele active ale produselor farmaceutice de aici din Europa provin în special din China, întâmplător chiar din provincia Hubei", a spus Spahn înaintea unei reuniuni la Bruxelles cu omologi din Uniunea Europeană pe tema epidemiei de coronavirus.

Încetinirea producţiei constatată în mai multe industrii de pe teritoriul Chinei ar putea avea un efect de domino întârziat pentru Europa, a precizat acesta, subliniind că transportul cu containerele până pe continent al ingredientelor farmaceutice ar putea dura până la patru săptămâni, potrivit Agerpres.
Spahn solicită Comisiei Europene să analizeze situaţia şi să vină cu o propunere de soluţionare. Acesta face apel la o coordonare mai eficientă a procedurilor de screening pentru coronavirus în statele membre ale Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel