Costache, audieri: În România, de trei ori mai multe procese de malpraxis decât în SUA

Pacient FOTO: pexels.com
Pacient FOTO: pexels.com
  • Pacient FOTO: pexels.com
Ministrul Sănătății, Victor Costache, audiat în Parlament pentru un nou mandat, a spus că va modifica legea malpraxisului pentru că medicii au ajuns să facă medicină defensivă de teama unui proces.

„Vă asigur că este una dintre prioritățile noastre Legea malpraxisului. În momentul de față, România, și o știe puțină lume, avem de trei ori mai multe procese de malpraxis decât în SUA. Am ajuns ca în multe spitale să se practice o medicină defensivă. Practic, binele și protocoalele sunt lăsate mai la urmă, și medicii încearcă să fie defensivi, pentru a nu fi victima unor procese penale. Și lucrul acesta ne va distruge și mai mult sistemul sanitar. Și da, trebuie să lucrăm împreună la Legea malpraxisului. Avem o comisie de sănătate foarte dinamică și sper în perioada următoare să avansăm pe acest subiect”, a explicat dr Victor Costache, ministrul Sănătății, la audierile din Parlament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel