Covasna: O tânără de 19 ani a născut în ambulanţă, asistată de echipajul SMURD

Ambulanță
O tânără în vârstă de 19 ani din localitatea Estelnic a născut o fetiţă, chiar la miezul nopţii, într-o ambulanţă SMURD, asistată de echipajul de intervenţie, informează miercuri Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna. 

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, tânăra a dat naştere unei fetiţe, puţin după miezul nopţii, în drum spre spital. 

"După miezul nopţii, echipajul format din plutonier adjutant şef Szocs Oliver, plutonier major Balogh Tihamer şi plutonier major Raduly Lajos a primit un apel şi au plecat să preia o gravidă din comuna Estelnic, care urma să nască. Deşi distanţa dintre localitatea Estelnic şi municipiul Târgu Secuiesc este de doar 15 de kilometri, femeia, în vârstă de 19 de ani, nu a mai rezistat până la spital. Imediat după ce s-a întins pe targa din ambulanţă, a dat naştere unei fetiţe căreia pompierii i-au acordat asistenţa medicală. După ce s-au asigurat că mama şi fetiţa sunt în stare stabilă, membrii echipajului au pornit spre spital cu femeia aflată la cea de-a treia naştere. Acest caz este o premieră pentru paramedicii din Târgu Secuiesc care au o experienţă de peste 7 ani pe ambulanţa de prim-ajutor", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel