COVID-19. Cercetătorii români au spart genomul Sars CoV-2 și sunt aproape de găsirea tratamentului

Un grup de cercetători români, din Suceava, au reuşit să spargă genomul Sars CoV-2 și sunt cu un pas mai în față în găsirea tratamentului pentru COVID-19.

Anunțul a fost făcut de prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorectorul Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava (USV), care  a explicat la Antena 3 cum au făcut acest lucru. 

"La laboratorul de metagenomică şi biologie moleculară al Universităţii Stefan cel Mare din Suceava, au fost secvenţiate în ultimele trei săptămâni 63 de probe ce conţineau virusul Sars CoV-2 provenind din zona Sucevei. Într-o primă etapă, le-am comparat cu varianta originală, cea provenită din Wuhan, şi putem anunţa că au fost descoperite 187 de modificări, potenţiale mutaţii ale virusului, la nouă dintre genele lui", a anunţat prof. Mihai Dimian, prorectorul Universității. 


Virusul din suceava, variantă apropiată de Spania

"Noi am intrat în luptă fără să cunoaştem adversarul. Acest lucru ne ajută acum foarte mult în a găsi tratamente potrivite, unele poate sunt folosite cu succes în alte ţări. Un prim rezultat, după ce am analizat probele amintite, arată că, pentru zona Sucevei, suntem mai apropiaţi de varianta de virus din Spania, patru probe sunt legate de Germania, sunt şi din Italia. Dar în zona Sucevei s-au răspândit mai degrabă pe varianta venită din Spania", a declarat specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel