COVID-19 crește riscul de complicații în timpul nașterii

Femeile care au COVID-19 în timpul nașterii sunt mai predispuse să se confrunte cu complicații decât viitoarele mame fără coronavirus, spun cercetătorii.

Din fericire, riscul de complicații pentru orice femeie gravidă este foarte mic (mai puțin de 1%). Dar riscurile relative - cum ar fi coagularea și travaliul timpuriu - sunt semnificative, a constatat noul studiu.

Cu toate acestea, „cert este faptul că pentru femeile gravide care au fost diagnosticate cu COVID, evenimentele adverse sunt incredibil de mici. Acest lucru ar trebui să le liniștească pe femeile care doresc să rămână însărcinate în această perioadă sau care sunt deja gravide", a declarat co-autorul studiului Dr. Karola Jering, de la divizia de medicină cardiovasculară de la Brigham and Women's Hospital din Boston.

În 2020, ea și colegii ei au colectat date despre 400.000 de viitoare mame, dintre care aproape 6.400 au fost infectate cu COVID-19.

Dintre pacientele cu COVID-19, cercetătorii au descoperit că riscul de a dezvolta orice tip de cheag de sânge a fost de aproape cinci ori mai mare decât pentru cele fără virus și de aproape patru ori mai mare pentru tromboembolismul venos, cheaguri în vene.

Cercetătorii au descoperit că aceste femei aveau, de asemenea, mult mai multe șanse de a avea nevoie de terapie intensivă sau de un ventilator.

Cele care au avut virusul COVID-19 au un risc de 7% să aibă nevoie de o cezariană, 19% mai multe șanse de a avea un travaliu prematur, 17% mai multe șanse de a avea o naștere prematură și 21% mai multe șanse de a avea preeclampsie.

În concluzie, rezultatele studiului au fost pozitive, a subliniat Jering. Dintre femeile însărcinate cu COVID-19 care au născut, 99% au fost externate acasă, 3% au avut nevoie de terapie intensivă și 1% au avut nevoie de ventilație mecanică. Mai puțin de 1% au murit în spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

maioneza de post foto: freepik@atlascompany
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel