COVID-19, proiect: 5.000 de lei lunar cabinetelor și farmaciilor din ambulator pentru materiale de protecție

EXCLUSIV
Un proiect de lege depus la Senat, obținut de DC Medical, prevede acordarea lunară a unui ajutor financiar de 5.000 de lei pentru furnizorii de servicii medicale și farmaceutice, din ambulator, ca să-și poată achiziționa materiale de protecție pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus și COVID-19.

Semnat, în numele inițiatorilor, de conf. dr. Florin Buicu, deputat PSD și președinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Proiectul de lege care a intrat în posesia DC Medical înainte de a fi publicat pe site-ul Senatului, prevede acordarea, de către stat, a unui ajutor financiar pentru sistemul de servicii medicale și farmaceutice, care trebuie să facă față unor provocări noi și urgente, precum și a unor cheltuieli suplimentare necesare prevenirii infectării populației cu coronavirus și COVID-19.

„Având în vedere prelungirea situației actuale, până la identificarea unui tratament țintit sau a unui vaccin, este necesară finanțarea cheltuielilor suplimentare determinate de prevenirea acestei infecții către furnizorii de servicii medicale și farmaceutice, în regim de ambulator. Astfel, prin prezenta inițiativă legislativă, se propune asigurarea de la bugetul de stat a sumelor necesare Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate pentru a contracta suma 5000 lei /lună /tură pentru procurarea materialelor de protecție contra infecțiilor, utile furnizorilor și asiguraților" se arată în motivația semnată de conf. dr. Florin Buicu.

Textul integral al proiectului de lege

Lege privind unele măsuri financiare în domeniul sanitar în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului Covid- 19

Art.1. - Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, furnizorii de servicii farmaceutice și medicale de specialitate în regim de ambulator, aflați în contract cu casele de asigurări de sănătate vor beneficia, lunar, de suma de 5000 lei/tura de activitate, pentru asigurarea materialelor de protecție necesare furnizorilor și asiguraților.

Art.2. - De sumele menționate la art. 1 beneficiază cabinetele de medicina de familie indiferent de forma de organizare, farmaciile comunitare, cabinetele de specialitate, laboratoarele de analize medicale, furnizorii de servicii de imagistica medicală.

Art.3. - Sumele sunt asigurate prin transferuri de la bugetul de stat către Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate.

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art.75 și ale art.76 alin.(2), din Constituția României, republicată"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel