COVID-19, rata de deces redusă la jumătate cu administrarea de plasmă convalescentă

Plasmă. Foto: Tom Hanks/Instagram
Rata de deces este redusă cu 50% prin administrarea de plasmă convalescentă în primele zile la pacienții cu COVID-19, arată un nou studiu. 

Un studiu realizat pe aproximativ 3.000 de pacienți cu COVID-19 a arătat rezultate pozitive în utilizarea de plasmă convalescentă de la persoanele care s-au recuperat complet după infecția cu coronavirus la persoanele bolnave, a anunțat The Wall Street Journal.

Datele de cercetare au fost prezentate medicilor în cadrul unui webinar organizat duminică de Clinica Mayo, notează publicația, menționând și că studiile au arătat o reducere a mortalității cu aproximativ 50% la pacienții tratați. Cei care au primit plasmă care conține niveluri ridicate de anticorpi în primele zile după ce au fost diagnosticați au avut o rată de mortalitate de 6,6%, în timp ce cei care au primit plasma cu un nivel de anticorpi scăzut la patru sau mai multe zile după testare pozitivă au arătat o mortalitate de aproximativ 13,3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel