COVID-19, tratamente în testare și tratamente standard: Academicianul Irinel Popescu explică

Plasma donată de cei vindecați poate salva vieților altor oameni
EXCLUSIV
Tratamentele pentru COVID-19 au fost subiectul emisiunii Academia de Sănătate difuzată de DC Medical și DC News. 

Donarea de plasmă a început deja în București, după cum a anunțat academicianul Irinel Popescu în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, difuzată de DC Medical și DC News. „Plasma de convalescent ar trebui să conțină un titlu suficient de anticorpi”, spune academicianul Irinel Popescu în ediția de joi, 30 aprilie, a emisiunii. Acesta a precizat că s-au prezentat deja primii donatori la Centrul de Transfuzii din București, iar printre aceștia se numără și cadre medicale „care au avut boala și s-au oferit să doneze plasmă pentru a fi utilizată ca tratament în special la cazurile grave”.

„De această plasmă se leagă multe speranțe. Și noi ne exprimăm speranța ca tratamentul să înceapă în curând. Au fost elaborate și ghidurile de utilizare de către Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă”, amintește academicianul. 

Tot în cadrul emisiunii Academia de Sănătate a vorbit despre un medicament cu care au fost tratați de COVID-19 sute de oameni în Japonia. Medicamentul va fi testat și în România. Este vorba despre Favipiravir. „A trecut destul de mult timp și numărul bolnavilor tratați - cel puțin câteva sute - totuși, concluziile asupra eficienței favipiravir 9 nu au fost încă comunicate”, a afirmat Irinel Popescu.

Acesta a mai precizat că România are un lot de 12.000 de tablete cu acest medicament, lot care ar putea fi reînnoit.

Un alt medicament despre care a făcut vorbire este Remdesivirul, care devine tratament standard pentru COVID-19. „Remdesivirul devine medicație standard (n. r. pentru COVID-19) - rezultatele parțiale fuseseră deja comunicate. Unele nu erau foarte convingătoare, ba mai mult un studiu a fost oprit din pricina efectelor adverse, dar azi consilierul președintelui Trump pe probleme de COVID-19, dr Fauci, vine și anunță că Remdesivirul și-a dovedit eficiența și va fi considerat medicație standard”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel