Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
COVID-19. Un medicament pentru artrită ar putea reduce riscul de deces
02 mai, 14:29
Un medicament pentru poliartrită reumatoidă poate ajuta la tratarea pacienților cu coronavirus grav bolnavi, arată rezultatele preliminare ale unui nou studiu.
de  Adisa Codruț
Medicamente  FOTO: pixabay.com

Tocilizumab este vândut sub numele de brand RoAcemtra și Actemra.

Potrivit Daily Mail, pacienții care au primit injecții cu acest medicament au fost mai puțin susceptibili să moară decât cei care au primit placebo

Jumătate din cei 129 de pacienți cu coronavirus grav bolnav, incluși în studiu, au primit două injecții de tocilizumab, un medicament utilizat pentru tratarea artritei reumatoide

Cei care au fost înjectați au fost mai puțin susceptibili de a ajunge în stare critică și mai puțin probabil să moară, decât cei care au primit un medicament placebo.

Tocilizumab aparține unei clase de medicamente numite inhibitori de interleucină-6 (IL-6) care ar putea ajuta la atenuarea unei suprareacții periculoase la virus a sistemului imunitarui al organismului, numită furtună de citokine

Aceste așa-numite furtuni apar atunci când organismul nu combate doar virusul, ci atacă și propriile celule și țesuturi.

În cazurile de COVID-19, boala cauzată de virus, furtunile de citokine pot declanșa tulburări respiratorii.

În prezent, tocilizumab nu este aprobat de Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente pentru utilizare la pacienții cu coronavirus.

Pentru studiul realizat de Spitalele publice din Paris (AP-HP), echipa a recrutat 129 de persoane care au prezentat cazuri moderate de până la severe de COVID-19.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?