Creșterea în greutate la menopauză: Cinci lucruri de știut

Menopauză, colesterol
Creșterea în greutate în timpul menopauzei - este cu siguranță un lucru real cu care se confruntă multe femei. Iată câteva obiceiuri te pot ajuta să treci cu brio prin această schimbare și să eviți acumularea kilogramelor.  

Iată cinci lucruri pe care femeile ajunse la menopauză ar trebui să le aibă în vedere, potrivit Clinici Mayo.

# 1: O femeie câștigă în medie 1 - 2 kilograme pe an la menopauză. Încercați: dublați-vă la antrenamente. Concentrați-vă pe frecvență și intensitate. Este posibil să fie nevoie să lucrați mai mult doar pentru a vă menține greutatea.

# 2: Gătitul pentru 1 sau 2 persoane îți poate schimba obiceiurile de cumpărături și de a mânca. Încercați să vă urmăriți alimentația și exercițiile fizice. Amintiți-vă: Stilul de viață influențează greutatea mai mult decât hormonii.

# 3: Masa musculară scade odată cu vârsta. Asta înseamnă mai puține calorii arse. Încercați antrenamentul de forță cât mai des. Fă sport 20-30 minute de câteva ori pe săptămână pentru a păstra și a mări masa musculară.

# 4: Mai puțini estrogeni semnalează corpul tău să acumuleze grăsime abdominală. Acceptați puțină grosimea a taliei. Femeile aflate în postmenopauză care mănâncă fructe, legume și cereale integrale gestionează mai bine greutatea corporală.

# 5: Greutatea suplimentară înseamnă un risc mai mare de diabet, cancer și boli de inimă. Străduiți-vă să aduptați obiceiuri mai sănătoase. Concentrați-vă pe porții mai mici și mese nutritive. Încercați să limitați consumul meselor într-o fereastră de 12 ore. (fie masa de seară să fie luată cât mai devreme, fie micul dejun mâncat cât mai târziu)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel