Creier în formă: 6 recomandări care funcționează doar împreună

Fructe și legume
Pentru un creier în formă, practicarea sportului și o anume dietă sunt esențiale. Experții de la Harvard fac 6 recomandări care funcționează doar îmbinate.

Creier în formă. Pentru un creier sănătos e nevoie de un corp sănătos. "Asigurarea sănătății creierului depinde de a-ți vedea în mod regulat medicul, de a urma recomandările sale și de a gestiona orice condiție de sănătate", susțin specialiștii de la Harvard Health Publishing.

Cercetătorii de la Școala de Medicină de la Universitatea Harvard au gândit 6 "pași" pentru orice program eficient de sănătate a creierului. Aceștia subliniază că „pașii" trebui să fie făcuți împreună ca să funcționeze programul.

Recomandările lor sunt:

Pasul 1: Mâncați o dietă pe bază de plante
Pasul 2: Faceți sport regulat
Pasul 3: Dormiți suficient
Pasul 4: Gestionați-vă stresul
Pasul 5: Întăriți-vă contactele sociale
Pasul 6: Continuați să vă provocați creierul

"Împreună, acestea pot da rezultate reale, ceea ce duce la modificări atât în structura și funcția creierului tău. Dar cuvântul cheie este „împreună"", subliniază experții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel