Creșterea capacității de TESTARE COVID. Andreea Moldovan, secretar de stat în MS: testăm mai puțin decât ar fi cazul

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a declarat miercuri, 27 ianuarie, că e necesară creșterea capacității de testare COVID.

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că a intrat în echipa ministrul Vlad Voiculescu ”cu dorința de a ajuta cât mai mult ca această pandemie să fie cât mai repede înfrântă și să putem să revenim cu toții cât mai repede la viața normală pe care ne-o dorim”.

”Am realizat cu toții că testăm poate mai puțin decât ar fi cazul, dar cu siguranță raportăm mai puțin decât e cazul în ceea ce privește testele pe care le avem pozitive. Un focus principal acum este pe creșterea capacității de testare. Având un număr mai mare de teste făcute, cu siguranță vom putea să recurgem mai ușor la indicii de evaluare a activității epidemiologice în țară, a circulației virusului și a impactului pe care virusul îl are asupra populației, astfel încât știind foarte bine pe ce teren stăm vom putea și să interpretăm mai bine ceea ce se întâmplă în țară”, a afirmat secretarul de stat Andreea Moldovan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel