Cristian Bușoi: buget UE mai mare pentru Sănătate în următorii 7 ani
29 mai 2020 / 12:24
Europarlamentarul Cristian Bușoi a vorbit la dezbaterea DC Media Group ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie” despre investițiile UE în sănătate în următoarea perioadă.
de  Florina Pop
Cristian Bușoi  FOTO: Cristian Bușoi
EXCLUSIV

Uniunea Europeană a anunțat recent o nouă alocare financiară pe sănătate. Despre aceasta a detaliat europarlamentarul Cristian Bușoi la dezbaterea online ”Reforma în Sănătte. Ce s-a schimbat în pandemie”, organizată de DC Media Group:

”Cel mai bun semn pe care l-am salutat pentru că sunt direct implicat ca și raportor al Parlamentului European pentru programul de sănătate al Uniunii Europene 2021-2027 a fost anunțul de acum două zile al doamnei von der Leyen care a anunțat un nou program de sănătate, independent, cu un buget mult mai mare și cu obiective mult mai extinse. Dacă înainte de criză programul acesta de Sănătate al UE avea în jur de 437 de milioane de euro, pentru următorii 7 ani, anunțul de acum duce către un program cu un buget de 9,4 miliarde de euro, o creștere de 18 ori și cu obiective mult mai ambițioase. Sunt două mari direcții de acțiune. Una dintre ele este pregătirea Uniunii Europene pentru viitoare crize. A doua mare direcție este legată de investiții în infrastructurile de sănătate și instruirea personalului. Este un semnal politic foarte important”.

Europarlamentarul a mai precizat că fondurile alocate vor fi și pentru investiții în dezvoltarea de tratamente, în producere de materiale consumabile (măști, dispozitive medicale etc). Iar din punct de vedere politic, accentul se va pune, în următoarea perioadă, pe investiții. ”În următorul exercițiu financiar, din banii alocați României, care sunt separați de acest exercițiu financiar, vom avea un program operațional pe sănătate. Vor fi câteva miliarde de euro din banii alocați României pe care îi vom investi în sănătate; o parte pentru cele trei spitale regionale”, completează Cristian Bușoi.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?