Cristian Bușoi, despre situația vaccinurilor COVID-19: ce seruri urmează a fi aprobate

Cristian Bușoi  FOTO: Cristian Bușoi
Cristian Bușoi a vorbit despre situația vaccinurilor COVID-19 la nivelul UE. El a spus despre livrările din serurile deja aprobate și ce producători urmează să primească undă verde.

Cristian Bușoi a vorbit despre situația celor șapte vaccinuri COVID-19 care au fost aprobate sau urmează să primească undă verde la nivelul UE. Oficialul a precizat că „problema de producție și de distribuire este strict legată de trimestrul I, de luna martie”. 

Cristian Bușoi este copreședintele grupului de contact din Parlamentul European privind strategia de vaccinare anti-COVID-19. În acest context, el a arătat că săptămâna trecută, alături de Pascal Canfin, președintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), au făcut în premieră o audiere a celor șapte companii implicate în producția serului.

„Problema de producție și de distribuire este strict legată de trimestrul I, de luna martie. Am primit asigurări că, începând cu aprilie și cu atât mai mult cu cât înaintăm către vară, lucrurile se vor regla. În primul rând, știți bine, Pfizer-BioNTech au crescut livrările pentru că au găsit un nou sit de producție. AstraZeneca construiește o facilitate nouă în Germania împreună cu IDT Biologika. E adevărat că rezultatele vor veni mai târziu. Acolo au fost discuții destul de dure, dar am văzut președintele AstraZeneca foarte hotărât să vină cu soluții concrete”, a declarat eurodeputatul Cristian Bușoi, la B1TV.

Președintele ITRE a menționat, de asemenea, că în curând va fi semnat și contractul cu firma americană Novavax. În plus, urmează să fie aprobat proiectul german CureVac-Bayer, iar Johnson & Johnson, despre care spune că are obligația să livreze în UE 400 de milioane de doze de vaccin COVID-19, va primi undă verde în următoarele săptămâni.

„În curând se va semna contractul cu Novavax, cu firma americană. Va fi aprobat CureVac, proiectul german CureVac-Bayer. Foarte important, se pare că Johnson & Johson, care are o capacitate mare de producție și care are obligația să livreze în Uniunea Europeană 400 de milioane de doze, va primi aprobarea în următoarele săptămâni. Odată ce aceste lucruri vor fi clarificate, vor fi îndeajuns de multe vaccinuri ca să nu mai dea un motiv unora și altora să se uite în alte direcții”, a mai spus Cristian Bușoi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel