Cristian Vlădescu: vaccinarea este pe locul unu sau doi ca impact asupra sănătății populaționale

Vaccin   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Cristian Vlădescu, specialist în sănătate publică și management sanitar, a vorbit în cadrul evenimentului „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile” organizat de grupul de presă DC Media Group despre importanța vaccinării și a reducerii cheltuielilor în tratamente, prin prevenție.

Cristian Vlădescu, specialist în sănătate publică, în management sanitar, fost director al Casei de Asigurări de Sănătate și profesor la Școala Națională de Sănătate Publică și Management, a vorbit în cadrul evenimentului „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile” organizat de grupul de presă DC Media Group despre importanța vaccinării și a reducerii cheltuielilor în tratamente, prin prevenție, imunizare/vaccinare. El spune că impactul pe care în are aceasta din urmă asupra sănătății populației este consderat unul din cele mai importante. 

„În secolul al XX-lea s-au făcut diferite ierarhizări ale celor mai importante descoperiri și în majoritatea vaccinurile și vacinarea ca impact la nivelul sănătății populaționale erau trecute pe locul 1 sau locul 2 ca impact la nivel populațional și nu la nivel individual. Și cu toate astea, iată în secolul XXI sunt discuții - nu despre un anumit vacin - ceea ce e rezonabil să discuți dacă un vaccin introdus peste noapte pentru o boală care să zicem nu are risc major asupra stării de sănătate, fie în sensul de a duce la decesul pacientului, fie în sensul de a lăsa sechele grave pe tot parcursul vieții. Deci, sigur, dacă discuți despre o boală nouă, un nou vacin și așa mai departe, poți să ai discuții dacă merită, dacă e bine, dacă a fost suficient testat și așa mai departe. Dar sunt vaccinuri care se fac de zeci, foarte multe zeci de ani și care revin în discuția publică, uneori - cu atât mai grav - în discuția unor reprezentanți ai personalului medical, referitor la eficacitatea și eficiența lor, repet, după zeci de ani de aplicare, ceea ce este destul de bizar”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel