CRIZA de Euthyrox, răspunsul OFICIAL al Agenției Naționale a Medicamentului

EXCLUSIV
Pentru că cititorii DC Medical continuă să ne scrie că nu reușesc să facă rost de medicamentul Euthyrox, am solicitat de la ANMDM un răspuns oficial privind criza acestuia. Iată răspunsul Agenției Naționale a Medicamentului:

Redăm integral răspunsul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, fără nicio adăugire: 

„Ținem permanent legatură cu compania Merck care ne transmite că așteaptă noi cantități să intre în țară. Medicamentul nu pleacă din țară ca livrări intracomunitare. La întâlnirea avută acum o săptămână cu compania ni s-a spus că au primit din partea producătorului asigurarea livrărilor pentru următoarele 4 luni. Se lucrează cu 7 distribuitori angro care livrează către farmacii.

La solicitarea Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune am mentțonat că pe piață este disponibilă și soluția orală pe bază de levotiroxină (substanța activă din Euthyrox).

De asemenea am solicitat Colegiului Farmaciștilor din Romănia să posteze pe site un apel către farmaciștii din toată țara la respectarea obligației de a elibera Euthyrox pe bază de prescripție medicală cu marcarea pe rețetă a datei eliberării. Precizăm că o cutie de Euthyrox conține 100 comprimate ceea ce este egal cu tratamentul pentru 100 zile", ne-a transmis Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel