Coronavirus: China a raportat azi cel mai mic număr de cazuri confirmate

Coronavirus
China a raportat joi, 20 februarie, cel mai mic număr de cazuri confirmate cu noul coronavirus de la sfârşitul lunii ianuarie.

Coronavirus, China. China a anunţat 394 de noi cazuri confirmate miercuri, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate, o scădere semnificativă faţă de cele 1.749 cazuri raportate în ziua precedentă şi cel mai scăzut bilanţ din 23 ianuarie. Numărul total de cazuri confirmate în China continentală ajunge astfel la 74.576. Anterior, cazurile suspecte din provincia centrală Hubei care prezentau simptome de pneumonie în urma radiografiilor, dar în cazul cărora testele pentru trăsăturile genetice ale coronavirusului nu erau pozitive, erau considerate cazuri confirmate, potrivit Agerpres.

Miercuri, autorităţile chineze din domeniul sanitar au înlăturat categoria cazurilor diagnosticate clinic de pe lista criteriilor de cazuri confirmate. Radiografiile toracice erau folosite anterior în Hubei pentru a ajuta procesul de diagnosticare. Miercuri, autorităţile sanitare au spus că sunt de preferat testele care măsoară cantitatea de acid nucleic pentru a pune în evidenţă prezenţa virusului.

Provincia Hubei, epicentrul epidemiei, a înregistrat o scădere semnificativă a cazurilor confirmate miercuri, după ce schimbările în criteriile de diagnostic au dus la excluderea unui număr de cazuri confirmate din bilanţ. În Hubei au fost confirmate 349 de noi cazuri miercuri, în scădere faţă de 1.693 marţi, cel mai mic număr din 25 ianuarie. Cu excepţia Hubei, numărul cazurilor noi confirmate în China continentală au fost de 45, faţă de 56 în ziua precedentă, bilanţ în scădere pentru cea de-a 16-a zi consecutivă. Printre provinciile care nu au raportat miercuri niciun caz de infectare se numără: Liaoning, Fujian, Shanxi, Shanghai, Jiangsu, Guizhou, Ningxi, Inner Mongolia şi Qinghai.

Bilanţul deceselor în urma epidemiei în China continentală a ajuns la 2.118 în seara zilei de miercuri, mai mult cu 114 faţă de ziua precedentă. Hubei a raportat miercuri 108 noi decese, 88 dintre acestea în capitala provinciei Wuhan, aflată în carantină. Un număr total de 1.585 de persoane au decedat în Wuhan din cauza virusul, echivalentul a aproape 75% din decesele înregistrate în China continentală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel