Cum afectează stresul cronic glandele. Endocrinologul Alina Antonela Burlacu explică

Aina Antonela Burlacu  FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV
Medicul endocrinolog Alina Antonela Burlacu a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre efectele stresului asupra glandelor.

Un pacient cu probleme tiroidiene este predispus la afecțiuni psihice, iar în același timp, o depresie, o problemă psihică, fie endogenă, fie secundară, poate deregla tiroida. Sunt afirmațiile medicului endocrinolog Alina Antonela Burlacu la Interviurile DC News și DC Medical.

”Glandele cele mai afectate sunt glandele suprarenale. Acestea sunt extrem de afectate de stres, de depresie, de un stres acut sau de un stres cronic repetat cum este acest bulling pe ani îndelungați. Lucrul ăsta poate să ducă la niște modificări în primul rând la nivelul apetitului, fie apare lipsa poftei de mâncare, fie apare un mâncat compulsiv. Este modificată tensiunea, pulsul. Acest stres cronic repetat duce fie la o hiperactivitate a glandei suprarenale, fie la o epuizare a ei”, explică endocrinologul Alina Antonela Burlacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel