Cum alegi alimentele sănătoase: cinci elemente la care să fii atent

Cumparaturi
Ni se spune mereu că trebuie să mâncăm sănătos, să alegem alimente cât mai naturale, iar magazinele abundă în oferte de acest fel, dar care nu întotdeauna sunt reale. Nutriționista Cory Grămescu ne dă câteva sfaturi despre elementele la care trebuie să fim atenți atunci când alegem alimentele pe care să le consumăm.

Cori Grămescu este coach de lifestyle și nutriție și fondatorul unei platforme de diete personalizate. Ea a făcut publice câteva recomandări privind detaliile la care să fim atenți atunci când cumpărăm alimentele. 
Ea spune că atunci când cumpărăm alimente procesate și ambalate să citim întotdeauna eticheta mică de pe spatele produsului și să acordăm atenție la 5 aspecte:

Lista de ingrediente. „Ingredientele sunt listate în funcție de cantitatea lor din rețetă, așa că uitați-vă întotdeauna cu atenție la primele 3-5 ingrediente. Apoi aruncați o privire la lungimea listei de ingrediente. Cu cât un aliment este mai prelucrat, cu atât este mai lungă lista de ingrediente. Dacă primele 3-5 ingrediente sunt unele problematice pentru dieta pe care o urmați, de exemplu zahăr și alternative, grăsimi, făină, gluten, sau sună ca o lecție de chimie, nu cumpărați produsul”, explică Cori Grămescu.

Porția de consum. „Majoritatea produselor alimentare nesănătoase sunt listate cu o porție ridicol de mică, ceea ce ne dă de multe ori impresia că aceste alimente nu sunt atât de nesănătoase și bogate în calorii și drept urmare ne fac să mâncăm cantități mari. De exemplu, porția de servire în cazul chipsurilor este de 25 de grame sau de 12 chipsuri, ori nimeni nu mănâncă doar 12 chipsuri vreodată”, spune ea

Cantitatea de grăsimi. Conform specialistei, ar trebui să căutăm produsele care conțin între 3 și 10 grame de grăsime pentru 100 grame de produs. În ceea ce privește grăsimile saturate, alimentele care ar trebui consumate ar trebui să conțină între 1 și 3,5 grame de grăsimi saturate pentru 100 grame de produs. 

Cantitatea de zahăr. Un produs care conține mai mult de 22 de grame de zahar sau îndulcitori calorici pentru 100 grame produs are un conținut ridicat de zaharuri, iar dacă conține mai puțin de 5 grame de zahăr are un conținut scăzut de zahăr. „Alegeți produse care conțin mai puțin de 12 grame de zahăr dacă sunteți interesat să slăbiți, menținând în același timp un deficit caloric ușor. 

Cantitatea de sare. „Un produs care conține mai mult de 1,5 grame de sare are un conținut ridicat de sare, deci alegeți alimente care au mai puțin de 1 gram de sare pentru 100 de grame de produs”, a completat Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel