Cum ar putea ajuta sarea la combaterea cancerului

Sare
Deși oamenii de știință perfecționează continuu tratamentele împotriva cancerului, există încă mult loc pentru îmbunătățiri. Un nou studiu, realizat pe șoareci, se concentrează pe sare. Cercetătorii au folosit cu succes nanoparticule de clorură de sodiu pentru a distruge celulele canceroase.

De-a lungul deceniilor, cercetătorii au dezvoltat un arsenal de droguri în continuă creștere pentru combaterea cancerului. Cu toate acestea, multe dintre aceste medicamente sunt toxice, nu numai pentru celulele canceroase, ci și pentru țesutul sănătos, notează Medical News Today.

Vânătoarea continuă să găsească tratamente mai eficiente, cu consecințe negative mai puțin pentru restul corpului.

Oamenii de știință - mulți de la Universitatea Georgia din Atena - caută clorură de sodiu sau sare, sub formă de nanoparticule.

Clorura de sodiu este esențială pentru viață, dar în loc greșit, poate provoca moartea celulelor. Pentru a controla acest lucru, canalele ionice de pe membranele plasmatice care înconjoară celulele noastre împiedică intrarea sării.

Menținerea echilibrului corect în celulă între ionii de sodiu și clorură din exterior și potasiu în interior conduce multe procese care ajută la susținerea homeostaziei - un mediu celular consistent.

Sarea, un cal troian

Autorii noului studiu, publicat în revista Advanced Materials, și-au testat teoria conform căreia „nanoparticulele cu clorură de sodiu (SCNPs) pot fi exploatate ca strategie de cal troian pentru a livra ioni în celule și a perturba homeostazia ionilor."

SCNP-urile conțin milioane de atomi de sodiu și clor, dar canalele ionice responsabile pentru păstrarea sării nu le recunosc în această formă.

În consecință, SCNP-urile sunt libere să intre în celulă și, odată în interior, se dizolvă, eliberând ioni de sodiu și clor care rămân prinși în celulă.

Acești ioni perturbă utilajul celular și rup membrana plasmatică. Pe măsură ce membrana celulară se deschide, atomii de sodiu și clor sunt eliberați. Aceasta, la rândul său, semnalează un răspuns imun și inflamație.

Folosind un tip de șoareci, oamenii de știință și-au testat teoria. Ei au injectat SCNPs în tumori și au graficat creșterea lor. Ei au comparat creșterea acestor tumori cu cele ale șoarecilor dintr-un grup de control care au primit aceeași cantitate de clorură de sodiu într-o soluție, mai degrabă decât ca nanoparticule.

Echipa a descoperit că SCNPs a suprimat creșterea tumorii cu 66%, comparativ cu grupul de control. Este important să nu existe semne că SCNP-urile au provocat daune oricărui organ de șoareci.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel