Cum arată BOLNAVUL viitorului. Prof. dr. Irinel Popescu: Este un alt mod de a vedea medicina

EXCLUSIV
Centrul de excelență în Boli Hepatice, al Spitalului clinic Sanador, a împlinit 1 an de existență, motiv pentru care DC MEDICAL a stat de vorbă cu prof. dr. Irinel Popescu, sub coordonarea căruia s-a deschis acest Centru de excelență acum un an și care este părintele transplantului hepatic și al chirurgiei robotice în România. 

Prof. dr. Irinel Popescu a dezvăluit, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, cum va arăta bolnavul viitorului. 

"În ultima perioadă, am tot încercat să accentuez acest lucru. Bolnavul viitorului nu va mai fi îngrijit de un singur specialist, ci va avea în fața lui o echipă de specialiști care se va ocupa de boala lui din momentul în care îl ia în evidență și demarează procedurile de diagnostic, până la urmărirea la distanță. Sunt oameni specializați pe fiecare segment al bolii lui.

Sunt țări, inclusiv în Europa, cum este Franța, unde și învățământul medical a început să se facă sub forma asta. Deci nu mai există materiile clasice, chirurgia, anatomia patologică. Acum, fiecare specialist vine și expune partea lui. Spre exemplu, chirurgul spune cum se operează cancerul de stomac, endoscopistul spune cum îl diagnostichează și așa mai departe. Este un alt mod de a vedea medicina pentru că bolnavul modern, în momentul de față, repet, are o întreagă echipă care se ocupă de boala lui.", a precizat prof. dr. Irinel Popescu la interviurile DC MEDICAL.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel