Cum cureți cuptorul cu microunde. TERTIPUL care te scapă de chin

Cuptor cu microunde. Foto: Pexels
De multe ori când încălzești mâncarea la microunde, bucăți din alimente sar și se lipesc pe pereți. Dacă se usucă sunt greu de curățat. Iată un tertip simplu care te salvează: 

Dacă vrei să cureți ușor resturile de alimente uscate pe pereții interiori ai cuptorului cu microunde ai nevoie de bicarbonat de sodiu, suc de lămâie, apă și un castronel de sticlă rezistentă la microunde. 

Cum faci soluția: 

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute de mâncare sau stropii de alimente întărite în cuptorul cu microunde, amestecați 6 linguri bicarbonat de sodiu sau 1/2 cană de suc de lămâie și 1 cană de apă într-un recipient din sticlă, compatibil cu cuptorul cu microundele. 

Amestecul îl bagi în cuptor și îl încălzești până fierbe, apoi îl lași înăuntru, cu ușa închisă, până se răcește. Aburul emis de soluție va înmuia murdăria și o va face ușor de șters de pe interiorulcuptorului cu microunde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel