Cum îți dai seama că o persoană e drogată. Semnele

Ochi
EXCLUSIV
Forma pupilelor, înroșirea albului ochilor și comportamentul sunt semne care trădează consumul de droguri.

Comportamentul, diametrul pupilelor și înroșirea albului ochilor sunt semne că o persoană a consumat droguri, explică medicul toxicolog Radu Țincu. În ce privește comportamentul, în funcție de tipul substanței consumate, specialistul vorbește de trei mari categorii. Primele sunt ”substanțele inhibitorii ale sistemului nervos central, asta înseamnă că produc o stare de somnolență cu o stare de calmitate extraordinară. O persoană care este despărțită de lumea exterioară și retrasă într-o lume liniștită, interioară. Sunt acele persoane pe care le găsim în cluburi, în colțurile clubului, șezând pe un șezlong, pe un fotoliu și nefăcând nimic, privind în gol”, detaliază medicul toxicolog.

A doua categorie de droguri sunt cele stimulatoare - marijuana, amfetaminele, metamfetaminele. ”Sunt acele persoane care dansează ore întregi, au o energie inepuizabilă, fără să resimtă oboseala o perioadă anormală de timp”, adaugă specialistul.

Iar în ultima categorie amintește substanțele halucinogene - și cannabisul, dar și alte tipuri de ciuperci halucinogene.”Sunt acele persoane care au halucinații vizuale-auditive, care văd imagini inexistente și cred, de multe ori, că dețin puteri supranaturale și se expun riscului de a face gesturi care le pun viața în pericol”, continua medicul Țincu.

Un alt semn că o persoană este drogată o constituie diametrul pupilelor - unele substanțe micșorează pupila - , și acea înroșire a albului ochiului. ”Înroșirea ochilor reprezintă tot o manifestare vegetativă  generată de substanțele stimulatoare. Însă, diagnosticul se va pune întotdeauna după un screening toxicologic efectuat din urină care pune în evidență fie prezența substanței, fie a a metaboliților”, încheie specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel