Cum ne afectează zahărul tenul. Explicațiile unui specialist

Dulciuri  FOTO: Pixabay
EXCLUSIV
Tuturor ne plac dulciurile, însă prea multe nu fac bine tenului. Medicul Pavelina Andrei, specialist în Dermatovenerologie, a explicat de ce zahărul nu face bine tenului.

Zahărul afectează direct tenul, spune medicul Pavelina Andrei, specialist în Dermatovenerologie, la Interviurile DC News și DC Medical. ”Zahărul distruge fibrele de colagen și se produce și laxitate și tenul nu mai are acea strălucire și textură frumoasă pe care noi ne-o dorim. Nu afectează cu nimic dacă odată facem o excepție (n. r. mâncăm o dată nesănătos). Nu trebuie să spunem din start: nu mâncăm, nu facem. Întotdeauna trebuie să existe un echilibru în toate. Și să fie moderație și prudență absolut orice”, afirmă specialistul.  

Potrivit acesteia, tenul are nevoie și de o hidratare internă, dar și de o alimentație bazată foarte mult pe o dietă mediteraneană: ”fructe, legume foarte multe pentru că au multe vitamine care aduc un surplus tenului”.

”Tenul are nevoie și de proteine de calitate superioară, proteine bune, foarte mult pește, pot fi și excepții, dar totul trebuie să fie cu prudență și moderație. Un ten frumos pentru vârsta a doua are nevoie și de o îngrijire interioară, cu hidratare și o alimentație corespunzătoare, ci și cremă cu factor de protecție pentru că previne fotoîmbătrânirea și fotocarcinogeneza. Îmbătrânirea - nu mă refer la cea biologică, ci la cea din cauza razelor ultraviolete. (...) Avem nevoie și de o protecție față de factorii de agresiune externă și aici mă refer la frig, praf, tot ce intră în contact direct cu noi. Avem nevoie de o rutină zilnică, iar seara trebuie să ne facem acel ritual de demachiere și hidratare a tenului”, adaugă medicul Pavelina Andrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel