Cum să mănânci mai sănătos. 7 recomandări

Legumele
O alimentație sănătoasă înseamnă alimente naturale, moderație, o anumită cantitate de alcool și cafea.

Medicii nutriționiști recomandă consumul mai multor legume și fructe, dar și să multă atenție la conținutul de sare și zahăr adăugat pentru o alimentație sănătoasă.

Iată 7 recomandări ale experților webmd:

* Alegeți alimente întregi și mâncați mai multe cereale integrale – optați pentru a cumpăra alimentul întreg, nu bucăți din el sau preparate din acesta ca să evitați alimentele foarte procesate. Alegeți pâine integrală de grâu și paste, orez brun, cereale integrale.

* Fructe și legume direct de la producători – cumpărați-le proaspete, nu congelate; optați pentru fructe întregi în loc de sucuri.

* Grijă la cantitatea de sare și zahăr adăugat -  citiți atent etichetele conservelor pe care le cumpărați – inclusive pe cele ale sucurilor de roșii sau ale iaurturilor; puteți folosi condimente și ierburi în loc de sare.

* Uitați de ingredient artificiale (îndulcitorii, conservanții și alte ingrediente create).

* Beți multă apă în loc de băuturi răcoritoare și sucuri bogate în zahăr; nu uitați de ceaiurile din plante.

* Atenție la cât alcool și cafea beți - experții recomandă nu mai mult de 400 de miligrame de cofeină (aproximativ trei până la cinci căni de cafea) pe zi și o porție de alcool pentru femei, două pentru bărbați.

* Cumpărați carne și produse lactate direct de la producători/fermieri, nu din unele sau de la acele magazine care primesc animale crescute cu antibiotice și hormoni de creștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel