Cum se folosesc inhalatoarele tip spray. Dr Mihai Craiu, demonstrație VIDEO

Dr Mihai Craiu. Foto: Facebook
Dr Mihai Craiu spune că inhalatoarele tip spray sunt frecvent utilizate în mod greșit. Iată cum se folosesc ele corect: 

Inhalatoarele-flacon „de tip pMDI (pressurized Metered Dose Inhaler) sau pe românește de tip spray cu doză fixă se folosesc extrem de frecvent in mod greșit”, explică dr Mihai Craiu.

„Aveți mai jos un film scurt despre cum poate fi utilizat in mod corect un astfel de tip de medicament destinat bolilor ce afectează căile aeriene.

Fără spacer (Babyhaler, Optichamber, Volumatic sau orice alt tip, cu sau fără mască facială) se poate utiliza un pMDI doar la școlarii ce pot urma riguros toți acești pași.

Copiiilor ce nu pot repeta întocmai etapele expuse in acest video NU le administrăm medicația din spray direct in gură!! Tehnica ilustrată aici necesită cooperare si ceva antrenament”, explică cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu. 

Flacoanele de tip pMDI (pressurized Metered Dose Inhaler) sau pe românește de tip spray cu doză fixă se folosesc extrem...

Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Luni, 20 iulie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel