Un virus benign atacă inima. Vezi cum

Inimă
Un virus, de obicei benign, atacă inima perturbând sistemul electric al acesteia și ducând, în unele cazuri, la moarte.

Cercetătorii de la Virginia Tech, o instituție de învățământ din SUA, susțin, în urma unui studiu, că virus, de obicei benign, atacă inima ducând chiar și la deces. Mai precis, adenovirusul – care, de regulă, poate provoca o banală răceală, are un impact periculos dacă afectează și inima perturbând sistemul electric al inimii. Acest efect din urmă poate cauza aritmii și deces brusc.

Testele de laborator s-au făcut și pe rozătoare. Echipa de studiu a creat o tehnică de diagnostic folosind cardiomiocite derivate din celule stem pluripotente induse - celule ale pielii umane convertite în celule cardiace. Autorii studiului au observat că virusul ”închide” rapid canalele existente și stopează abilitatea celulelor de a crea altele noi, arată un comunicat al Virginia Tech.

Cercetările, susțin autorii acestora, au limitări întrucât s-a făcut in vitro - într-un vas din afara corpului uman -, însă, subliniază aceștia, ”are încă o valoare extraordinară” întrucât ”oferă indicii și indicii cu privire la ce să căutăm. (...) În mod esențial, învățăm de la adenovirus să găsim cele mai eficiente căi de a opri, mai degrabă decât să provoace aritmii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel