Cum vede prof dr Nicolae Hâncu coabitarea cu COVID-19. Recomandări pentru diabetici

Diabetici
EXCLUSIV
Profesorul Nicolae Hâncu a afirmat la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, că trebuie să ne pregătim pentru o coabitare de lungă durată cu COVID-19.

Invitat al emisiunii Academia de Sănătate din această săptămână, profesorul dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, a vorbit despre ce ar fi bine să facă diabeticii în plină pandemie de COVID-19.

”Viața noastră este sub asediul virușilor, deci începând de acum, din aceste zile, vom spune că viața noastră trebuie să fie o coabitare cu SARS-COV2. Coabitarea asta - dacă la început ne gândeam că asediul acesta va dura două-trei săptămâni - acum spunem câteva luni, ne pregătim pentru o coabitare de lungă durată în care noi trebuie să facem toate eforturile pentru a-i ajuta pe cei pe care-i păstorim să-și fortifice organismul în continuare”, afirmă profesorul Hâncu.

Ca metodă acesta recomandă un stil de viață sănătos, ”printr-o farmaco-terapie multifactorială legată de marii factori de risc care sunt prezenți la persoanele cu diabet, nu doar glicemia, ci și tensiunea arterială, controlul greutății, profilul lipidic și funcțiile plachetare. Toate acestea trebuie monitorizate la fel ca și eventuale complicații pe care persoanele cu diabet le au. Este foarte important ca persoanele cu diabet să aibă asigurată de acum încolo contacte regulate cu medicii specialiști, cu diabetologi, să aibă medicamente pentru a nu intra într-un impas”.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel