Dacă vaccinul COVID este atât de SIGUR, de ce există temeri? Mircea Iliescu, răspunsul momentului: "Îi provoc să..."
20 ian, 13:46
Dacă vaccinul COVID este atât de SIGUR, de ce există temeri? 
de  Cătălina Burghelea

Mircea Iliescu, cercetător și om de știință român, a făcut următoarele precizări: "Vaccinul este sigur, eficient și salvează vieți. Cred că este foarte important să spun asta". 

Dacă vaccinul COVID este atât de SIGUR, de ce există atâta conspirație în jurul lui?, a fost întrebat la Antena 3. 

"Nu știu de ce. Probabil, oamenii ascultă tot felul de păreri, și la televizor apar tot felul de oameni care își dau cu părerea. La noi, este un sport național să ne dăm cu părerea. Eu ce pot să vă spun este următorul lucru: colegii mei care lucrează în laborator pe virusuri și vaccin, asta fac de un an de zile. Stau în laborator și cercetează. Deci, cei care, în general, își dau cu părerea de vaccin că nu e bun, că poate nu are efect, aș vrea doar să meargă 5-10 minute în laborator să vadă ce-i acolo, cum stau oamenii, cum stau celulele într-un vas și așteaptă ore în șir.

De exemplu, aici, la Cambridge, când trec pe lângă laboratorul unde am prieteni, vă spun că văd lumină și la 5 dimineața, la 7, la 10, la 12 noaptea. Asta au făcut cercetătorii implicați în domeniu de un an de zile. Au lăsat orice alt proiect și au început să lucreze pe COVID-19, să încerce să salveze vieți.", a declarat Mircea Iliescu.  

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?