Dan Zaharescu, ARPIM: Clawback-ul este o taxă cu nivel ridicat de imprevizibilitate

EXCLUSIV
Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente a declarat la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical și DC Media Group, că vaccinurile nu s-ar putea susține pe piața din România prin taxa Clawback.  

„Așa cum am văzut că mecanismul HT nu este adaptat vaccinurilor și actualul clawback adaptat vaccinurile.

Dacă vrem să intrăm cu vaccinurile pre circuit deschis și să existe un mecanism de achiziție, de către pacienți, știm foarte bine că vaccinurile au un termen de durabilitate foarte mare, și pentru a putea avea vaccinurile pe piață trebuie să avem o aplicabilitate foarte bună. Clawback-ul din păcate este o taxă care are un nivel ridicat de imprevizibilitate, iar la nivelul actual, preț minim european, minus 25% , practic vaccinurile nu s ar putea susține pe piața din România.

Pentru vaccinuri avem un model de calcul din media celor mai mici prețuri din Uniunea Europeană și nici în acest context procesele de achiziție nu funcționează prea bine", a declarat Dan Zaharescu, președintele ARPIM, la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică", organizată de DC Medical și DC Media Group.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

maioneza de post foto: freepik@atlascompany
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel