Dan Zaharescu, ARPIM: trebuie să vedem dincolo de costul unui medicament
29 mai 2020 / 15:28
Directorul ARPIM, Dan Zaharescu, a subliniat, în cadrul dezbaterii ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, că trebuie să ”învățăm să vedem dincolo de costul unui medicament”.
de  Florina Pop
Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM.  FOTO: DC Medical
EXCLUSIV

Invitat la dezbaterea online ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, organizat de DC MEDIA Group, Dan Zaharescu, directorul ARPIM, a vorbit despre lecțiile pandemiei. Acesta a readus în discuție finanțarea neadecvată a sistemului, situație care trenează, susține el, ”de o lungă perioadă de timp”. 

”Acum înțelegem cu toții de ce sănătatea trebuie să fie un domeniu strategic, în care să fie făcute investiții în continuare. Investițiile înseamnă valorizarea inovației și facilitarea accesului la medicamente de ultimă generație, la standarde europene. Am văzut cât de importantă e inovația, acum când constatăm că nu avem un tratament eficient împotriva COVID-19, că nu avem un vaccin. Până la urmă, trebuie să învățăm să vedem  că dincolo de costul unui medicament, există alte valori pe care acesta le salvează. Vorbim de vieți, vorbim de costuri asociate, vorbim de zile mai puține de spitalizare, care uneori sunt esențiale, de oameni activi pentru societate și pentru economie dacă sunt vindecați mai repede sau sunt sănătoși", a afirmat Dan Zaharescu.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?