Dan Zaharescu, legea vaccinării: O măsură de una singură nu poate să garanteze acest lucru
24 apr 2020 / 15:02
Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM, a declarat la dezbaterea ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile" că legea vaccinării ar ajuta la creșterea ratei imunizării.
de  Adisa Codruț
Dan Zaharescu, directorul executiv al ARPIM.  FOTO: DC Medical
EXCLUSIV

Dan Zaharescu, directorul executiv al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), a vorbit la dezbaterea online ”Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată de trustul de presă DC Media Group, despre importanța vaccinării.

”Dacă rata de 75 la sută, în jurul căreia ne învârtim astăzi ar fi rata de acoperire vaccinală în cazul vaccinului antigripal, situația pentru România ar fi perfectă, dar, din păcate, și aici suntem foarte, foarte departe de atingerea acestui prag. (...) Legea vaccinării poate contribui la creșterea acoperirii vaccinale, însă o măsură de una singură nu poate să garanteze acest lucru. Pe de altă parte, răspunderea noastră ca industrie este să producem vaccinuri de calitate și să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a ne asigura că ele sunt disponibile cetățenilor români. Mai departe, nu există soluții miraculoase, ci doar planuri complete și complexe de măsuri care trebuie implementate corect și constant, pe o perioadă lungă de timp”, a afirmat Dan Zaharescu.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?