Daniel Coriu: avem mare nevoie de vaccinare
04 noi 2020 / 13:31
Vaccinurile sunt una dintre cele mai importante descoperiri pentru reducerea bolilor.
de  Adisa Codruț
Vaccin   FOTO: pixabay

Vaccinarea este una dintre cele mai importante descoperiri din istoria omenirii, iar programele de vaccinare în masă au avut un impact considerabil în medicina preventivă, contribuind semnificativ la reducerea numărului de boli, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu.

"Programele de vaccinare în masă au avut un impact considerabil în medicina preventivă, contribuind semnificativ la reducerea numărului de cazuri de număr important de boli - difterie, tetanos, tuse convulsivă şi aşa mai departe, dar şi eradicarea unor boli. (...) Avem mare nevoie de vaccinare. Este un beneficiu pentru noi toţi, beneficiu pentru pacienţi, pentru personalul medical, dar şi pentru comunitate. Trebuie să luptăm cu toţii să existe acces nelimitat la vaccin, indiferent care ar fi el, şi la aceste programe de vaccinare", a punctat medicul.
El a mai arătat că există foarte multe proiecte de cercetare pentru a dezvolta noi vaccinuri.

"Pentru pacienţii noştri hemoto-oncologici folosim vaccinarea, recomandăm larg vaccinarea. Vaccinarea antigripală este obligatorie pentru aproape toţi pacienţii", a subliniat Coriu, citează Agerpres. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?