Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt al CNAS, a demisionat. Cum explică gafa pe care a făcut-o

Daniel Osmanovici. Foto: Facebook
Daniel Osmanovici a demisionat după ce săptămâna trecută, vorbind de defecțiunea fără precedent a platformei informatice PIAS, a spus că „oamenii mor oricum, și cu și fără sistem”. Primul ministru Viorica Dăncilă le-a cerut lui și președintelui CNAS Răzvan Vulcănescu să își dea demisiile, pentru că PIAS a fost defectă 19 zile, cea mai lungă defecțiune înregistrată de la implementarea ei. Iată cum explică Daniel Osmanovici gafa pe care a făcut-o. 

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a demisionat din funcție, a confirmat duminică, pentru Agerpres, consilierul superior în CNAS, Augustus Costache.

„Confirm, și-a dat demisia de vineri, din funcția de șef de serviciu", a spus Costache.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut ministrului Sănătăţii să-i demită pe directorul CNAS pentru defecţiunea din sistemul informatic și pe purtătorul de cuvânt al instituției pentru declarațiile făcute.

Daniel Osmanovici a declarat, miercuri, într-un interviu la postul de radio RFI pe tema defecțiunii PIAS, că „oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem".

Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarția mea va înțelege mai bine. În ultimele 17 zile, am explicat situația de multe de ori și am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să obosești și să greșești. Îmi pare rău. Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate față de sănătatea oamenilor și modul greșit în care m-am exprimat și s-a interpretat nu trebuie să afecteze informația că blocajul platformei online NU impactează sănătatea oamenilor. Toți pacienții SUNT ȘI POT FI îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic TEMPORAR offline", a explicat Daniel Osmanovici, pe pagina sa de Facebook, reacția pe care a avut-o în interviul de la RFI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel