De astăzi nu vei mai cumpăra gumă de mestecat. Medic, despre pericolul la care te expui

Guma de mestecat contribuie la o respirație proaspătă și la „autocurăţarea dinţilor”.

"În timpul masticaţiei se secretă o cantitate crescută de salivă, care spală dinţii, astfel că guma este de ajutor în acest sens. Însă, în ce priveşte articulaţia dintre osul mandibular şi craniu, guma e un dezastru", este semnalul de alarmă tras de medicul stomatolog Lorelei Nassar.

"De obicei, mestecăm zilnic de aproximativ 5000 ori însă, folosind guma, ciclurile masticatorii se dublează sau triplează, solicitând articulaţia la maximum, în timp. Mai exact, este acelaşi lucru ca suprasolicitarea genunchilor la alergătorii de distanţe lungi. 

Recomand mai degrabă să fie consumat un măr sau un morcov, decât mestecarea unei gume. Se obţine acelaşi efect de autocurăţare, dar fără disconfortul articular.”, precizează stomatologul dr. Lorelei Nassar.

Cum ne protejăm dantura

 

Pe lângă controlul periodic la stomatolog, trebuie să ținem cont de:

- Un periaj corect de cel puţin două ori pe zi; 

- Consumul de fructe şi legume tari, crude – deoarece stimulează autocurăţarea dentară;

- Consumul de dulciuri doar la o singură masă, nu în diverse etape de-a lungul zilei;

- Desertul să fie alcătuit din brânzeturi - "acestea asigură un ph bazic în gură, şi astfel, scade riscul de apariţie a cariilor.", declară medicul specialist Lorelai Nassar.

Ce se întâmplă dacă înghițim guma de mestecat

 

Atâta vreme cât cantitatea de gumă este mică și nu sunt înghițite și alte obiecte de care s-ar putea lipi, guma trece prin stomac și intestine la fel de repede ca orice mâncare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel