De ce ADEVERINȚE ai nevoie la început de an școlar. Clarificări de la Ministerul Sănătății
09 sep 2020 / 16:16
Ministerul Sănătății vine cu clarificări referitor la adeverințele pe care trebuie să le obțină părinții pentru copiii lor la început de an școlar. Iată care sunt adeverințele necesare: 
de  Dana Lascu
Documente

Ministerul Sănătății spun că în prezent sunt în vigoare următoarele prevederi:

În conformitate cu prevederile Anexei nr. 3 la Ordinul ministrului educației și cercetării și al ministrului Sănătății 5298/1668/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de stat şi particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistenţei medicale gratuite şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, adeverințele medicale necesare la înscrierea/frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ sunt:

a) adeverinţă medicală pentru înscrierea în colectivitate,

b) aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate

Adeverinţa medicală se eliberează în următoarele circumstanţe:

a) La înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ - se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul.

b) La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar - se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.

c) La transferul elevului într-o altă unitate şcolară - se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă

Avizul epidemiologic se eliberează în următoarele circumstanţe:

a) după o perioadă de absenţă din colectivitate de cel puţin 3 zile consecutive;

b) la plecarea în tabere, vizite de studiu etc.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?