De ce bolnavii de diabet de tip 1 și 2 fac forme severe de COVID

Diabet
Cercetătorii susțin că bolnavii de diabet de tip 1 și cei de tip 2 sunt de trei ori mai susceptibili să dezvolte forme severe de COVID față de cei care nu au diabet.

Cercetătorii Centrului Medical al Universității Vanderbilt au descoperit că persoanele cu diabet de tip 1 și tip 2 infectate cu COVID-19 sunt de trei ori mai susceptibile de a avea o boală severă sau de a necesita spitalizare în comparație cu persoanele fără diabet.

”Cred că aceste date susțin prioritizarea persoanelor cu tip 1 sau a persoanelor cu diabet de tip 2 pentru imunizare alături de alte afecțiuni medicale cu risc crescut care cresc riscul de a se îmbolnăvi foarte mult de COVID-19, cum ar fi bolile cardiace sau pulmonare”, consideră medicul Justin Gregory, cercetătorul principal al studiului.

Din dosarele medicale a peste 6.000 de pacienți cu diabet, echipa de cercetare a analizat impactul general al COVID-19 pentru trei populații: indivizi cu diabet de tip 1, indivizi cu diabet de tip 2 și cei care nu au avut diabet.

După infectarea cu COVID, cercetătorii i-au urmărit pas cu pas.

”Persoanele cu diabet de tip 1 nu trebuie să trăiască cu frică și să aibă anxietate nejustificată, dar trebuie să fie cu adevărat sârguincioase în a face lucrurile pe care toți ar trebui să le facem. (...) Toți ar trebui să ne spălăm pe mâini și să rămânem la distanță de 6 picioare. Ar trebui să fim conștiincioși în ceea ce privește limitarea timpului petrecut cu oamenii din afara gospodăriei noastre. Nu cer persoanelor cu diabet zaharat de tip 1 să facă orice ceea ce nu ar trebui să facem cu toții”, mai precizează Justin Gregory, conform unui comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel